De dorpsraadleden stellen zich aan u voor. Harmen Snoeijs, Roger Strik, Tiny Mulders, Harold Mazen, Ruud Hoefnagel, Petra Manders en Fanny v.d. Heuvel nemen zitting in dorpsraad Berghem. Met Judith Swinkels is de dorpsraad compleet. Fanny v.d. Heuvel moet officieel nog geinstalleerd worden.Dan stelt ze zich ook voor. Dorpsraad Berghem gaat met zeven leden de periode 2022-2026 in. 
 
  

De dorpsraadleden:

harmennieuweHarmen Snoeijs

Voorzitter

Harmen Snoeijs (1985) is getrouwd met Ninke en trotse vader van Fedde, Elin en Lieuwe. Inmiddels woont Harmen alweer een aantal jaren met veel plezier in Berghem. Harmen werkt vier dagen per week voor Alliander, als teammanager van een groep omgevingsmanagers, terwijl hij van oorsprong psycholoog is en jaren als HR consultant heeft gewerkt. In zijn vrije tijd geniet hij van het altijd dynamische leven van zijn gezin, de beestenboel, het buitenleven en ziet hij graag familie en vrienden. Hoewel hij houdt van de combinatie duursporten hardlopen-fietsen-zwemmen, is het de laatste tijd met name gebleven bij het op peil houden van het hardlopen.
 
Harmen zet zich sinds 2020 met veel enthousiasme in voor de Dorpsraad en maakt nu de overstap van secretaris naar voorzitter. Hij vindt het belangrijk in de komende periode om ervoor te zorgen dat de Dorpsraad en omwonenden vroegtijdiger worden betrokken in besluitvormingsprocessen, er een gedegen toekomstvisie komt voor Berghem, dat het leefklimaat in Berghem minimaal zo fijn blijft als nu en daarbij dat er geen drempel is om met ieder dorpsraadlid in gesprek te gaan over de leefbaarheid van Berghem.
 
 

dorpsraadruud

Ruud Hoefnagel

Secretaris

Ruud Hoefnagel is 42 jaar, woont samen met zijn vriendin Marjolein, Max (6) en Kries (4) met veel plezier in Berghem. Na jaren in Utrecht gewoond te hebben, voor studie en werk, is het gezin drie jaar geleden naar Berghem verhuisd. Hiermee zijn we weer ‘thuis' in Brabant. Waar Marjolein (Oss) en Ruud (Eerde), ook opgegroeid zijn.
 
Ruud werkt bij de politie als onderzoeker. Zijn onderzoeksgebied is de communicatie tussen burger en politie en de medewerkers onderling. Als hij niet werkt kan je hem vinden in zijn tuin, in de bossen op z'n mountainbike, in Oss als yogadocent, of in de buurt van een oven om een brood te bakken.
 
Als lid van de dorpsraad, hoopt hij samen met dorpsgenoten een mooie bijdrage te kunnen leveren aan ons dorp Berghem. Speciale aandacht gaat voor hem uit naar onze jongste dorpsgenoten aan wie ons knollenrijk op een gegeven moment weer overdragen.
Het is zijn wens dat zij minstens net zoveel kunnen genieten van ons dorp als wij nu.

petra2 

Petra Manders

Penningmeester

Petra Manders – van Erp is net als haar ouders geboren en getogen in Berghem, dus een echte ‘Bergse’. Samen met haar drie broers en drie zussen is ze opgegroeid in de Hoessenboslaan.

Ze is gehuwd en moeder van een zoon en een dochter en oma. Omdat Berghem veel voor haar betekent wil ze me graag als vrijwilliger inzetten voor de Dorpsraad. Wat voor haar de doorslag heeft gegeven om toe te treden tot de Dorpsraad is het feit dat de dorpsraad niet politiek gebonden is. Er hoeft geen verantwoording afgelegd te worden aan een politieke partij en kan daardoor volledig het algemene belang van Berghem en zijn bewoners behartigen.

Een dorpsraad is een schakel tussen de bewoners en de gemeente, een aanspreekpunt voor zowel de inwoners van Berghem als de gemeente Oss. Graag wil ik deel uitmaken van deze schakel en mijn bijdrage leveren als verbinder. Ze vindt de leefbaarheid van Berghem heel belangrijk, en komt graag op voor de algemene belangen van Berghem en zijn inwoners. Verder vindt ze het belangrijk dat Berghem zijn ‘Dorpse karakter’ behoud, en ben hoopvol dat ‘Oud Berghem’ en Piekenhoef samen op gaan in een dorp waar de inwoners rekening houden met elkaar, de benodigde voorzieningen behouden blijven en vernieuwende ideeën, plannen en projecten ten goede komen van het dorp.

Door actie te ondernemen bij knelpunten, problemen en wensen, en te luisteren naar de inwoners van Berghem moet de Dorpsraad dat samen met de bewoners kunnen bereiken.

dorpsraadroger

Roger Strik

Veiligheid

Roger is getrouwd met Nelcy en is vader van Davy. Ze wonen op Het Reut in in huis dat ze zelf gebouwd hebben. Roger is ook lid van EHBO Berghem waar hij buiten de inzetten bij evenementen ook AED's controleert zodat deze in goede orde zijn als ze gebruikt moeten worden. Ook is hij lid bij MCO waar hij zich inzet in het onderhoud van de accommodatie en tijdens de motorcross wedstrijden. Zoals bij veel vrijwilligers in Berghem weten andere verenigingen hem te vinden als ze nog handjes tekort komen.
 
Om brood op de plank te krijgen werkt Roger bij Aspen in Oss als field asset engineer electrical en is in deze functie werkverantwoordelijke in de hoog- en laagspanning.
 
Roger heeft zich beschikbaar gesteld voor de Dorpsraad om te proberen de leefbaarheid op peil te houden en zo mogelijk nog te verhogen. Binnen de dorpsraad heeft hij aandachtsgebied veiligheid in de breedste zin.
 
 dorpsraadtini

Tiny Mulders

Buitengebied 

Tiny Mulders is 66 jaar geleden geboren in Berghem waar hij nog steeds woont. Tiny is ruim 40 jaar geleden getrouwd met Jacqueline en zij hebben een zoon Tom. Tom is getrouwd met Denise en zij wonen ook in Berghem.

 
Ze hebben twee prachtige zonen Jax en Lux en dat zijn de beste vrienden van Tiny. Tiny is sinds 1 januari 2020 met vervroegd pensioen gegaan, na 46 jaar trouwe dienst bij dezelfde werkgever.
 
De vrije tijd besteedt hij met vissen, wandelen, fietsen en tuinieren. Als het maar in de buitenlucht is. Vandaar dat zijn functie binnen de dorpsraad het buitengebied is en alles wat met groen te maken heeft.
 
In zijn portefeuille zitten onder andere Spaanderstraatse Akkers, visvijver, wadi's en bosomvorming. Tiny doet dit met liefde en plezier om vooral Berghem GROEN en LEEFBAAR te houden!
 

dorpsraadharoldHarold Mazen

PR

Na jaren in Oss gewoond te hebben, heeft Harold Mazen zijn roots niet verloren en is hij terug verhuisd naar Berghem. Harold is 55 jaar, heeft een relatie met Enny en woont nu al weer 4 jaar met veel plezier in het centrum.
Harold is jarenlang actief geweest bij Berghem Sport en heeft daar veel vrijwilligersfuncties vervuld. Hij werkte bij meerdere bedrijven als leidinggevende, tot het noodlot toesloeg.
 
Hij kreeg 16 jaar geleden een herseninfarct. Na een hele lange periode van herstel neemt hij niet meer deel aan de arbeidsmarkt. Sindsdien besteedt hij zijn tijd aan de (Berghemse) samenleving door o.a. het oprichten van het Niet Aangeboren Hersenletsel-cafe in Den Bosch en in Oss, beheerder en oprichter van nieuws-site Mooiberghem.nl, opzetten van Club van 100 Berghem Sport, actief geweest bij de Bergse Kwis en hij verzorgt de PR voor dorpshuis de Berchplaets.
 
Naast deze 'werkzaamheden' heeft Harold ook hobby's zoals zwemmen, badminton, wandelen, fietsen en tuinieren. Hij vindt sporten belangrijk om fit te blijven.
 
Als lid van de dorpsraad, hoopt hij een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de bekendheid van Dorpsraad Berghem, middels de PR op de website en de social media. Iedereen mag immers weten wat de dorpsraad allemaal voor ons mooi Berghem regelt.
 

dorpsraadjudithJudith Swinkels

Wijkcoördinator

Judith Swinkels is namens de gemeente Oss de wijkcoördinator voor Berghem en Ravenstein sinds Januari 2021.