Met elkaar, voor elkaar

Welkom op website van de Dorpsraad Berghem.

De dorpsraad is bemand met 6 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zevende lid te verwelkomen. Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. Ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Lang leve Berghem!
Voorzitter, Harmen Snoeijs 06.34188889

                                              Waar kunt u ons vinden? Per mail contact@dorpsraadberghem.nl (*), facebook/Dorpsraad Berghem en spreek ons maar aan in ons mooie Berghem.

Er staat sinds 1935 een kruisbeeld op de hoek van den Harense Steeg en de Burgemeester van Erp straat. Dit beeld is geplaatst ter gelegenheid van het 35-jarig pastoraat van pastoor C. A. M. van Tetering van Berghem. In april van dat jaar was de inzegening van het kruisbeeld. Een grote schare volk, naar schatting 7 à 800 mensen, waren getuige geweest van deze unieke geloofsuiting en deze indrukwekkende plechtigheid. Later werd het kruisbeeld nog verlicht. Het is een belangrijk beeld in Berghem, dat gekoesterd moet worden. En dat gebeurde de laatste jaren niet meer.

Het kruisbeeld is omringd met pilasters en grind. Daarbij staan ook grote struiken en planten. De grote struiken hebben de laatste jaren de overhand genomen. Het kruisbeeld en de pilasters waren bijna niet meer te zien. Een paar inwoners spraken met dorpsraad Berghem over het gebrek aan onderhoud en over het

niet meer zichtbaar zijn van het kruisbeeld. De Dorpsraad heeft toen contact opgenomen met de eigenaar van het huis en met Beeldend Berghem. De eigenaar hoopte dat het kruisbeeld weer onderhouden werd, maar was door zijn hoge leeftijd hier zelf niet meer toe in staat.

Beeldend Berghem ging afgelopen zaterdag met een ploegje het beeld schoonspuiten en de struiken grondig snoeien. Nu ziet het er weer netjes uit. Dorpsraad Berghem gaat nog kijken om het lampje brandend te krijgen en om een permanente oplossing voor het onderhoud te vinden.

kruisbeeld 4

kruisbeeld 5

Jolanda Bekkens - Hugo Erkelens - Ton van Erp - Jan van Erp

kruisbeeld 6

kruisbeeld 7

service 01

Dorpsraad openbare vergaderingen

Maandelijkse (online) openbare vergadering. Meepraten over onderwerpen die in uw dorp spelen.

subsidie

Subsidie aanvraag

Indien u een verzoek heeft voor een subsidie, neem dan contact met ons op

dr leden

Dorpsraad Leden

Klik hier om kennis te maken met onze enthousiaste dorpsraad leden.