Met elkaar, voor elkaar

Welkom op website van de Dorpsraad Berghem.

De dorpsraad is bemand met 6 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zevende lid te verwelkomen. Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. Ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Lang leve Berghem!
Voorzitter, Harmen Snoeijs 06.34188889

                                              Waar kunt u ons vinden? Per mail dorpsraad@berghem.nl (*), facebook/Dorpsraad Berghem en spreek ons maar aan in ons mooie Berghem.

Bouw appartementencomplex Sofia Kraan Staete is nu officieel gestart. Wethouder Sidney van den Bergh legde donderdag 20 juli de eerste steen van het nieuwe appartementencomplex in Berghem. Muller Bouw had de kopers van de appartementen, Van de Heuvel makelaars, Mooiland, dorpsraad Berghem, bouwbedrijf Wagemakers en andere betrokkenen uitgenodigd.

Op de zeer gewilde locatie direct aan het Meester Gielenplein in Berghem ontwikkelden Muller Bouw en Bouwbedrijf Wagemakers het stijlvolle en duurzame nieuw appartementencomplex Sofia Kraan Staete. Bij de bouw wordt een speciaal en duurzaam verwarmingssysteem gebruikt. Het systeem maakt gebruik van thermische collectoren waar in warmere periodes water door stroomt. Dat wordt opgeslagen in de kelder. Het hele complex wordt hiermee verwarmd en de bewoners krijgen zo warm kraanwater.

Huur- en koopappartementen Sofia Kraan Staete
Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen met in totaal 40 appartementen: 26 huurappartementen in verschillende prijscategorieën en 14 koopappartementen met een netto oppervlakte van 72 tot 100 m². Het plein bij het appartementencomplex krijgt een nieuwe inrichting en wordt een attractieve ontmoetingsplek voor de bewoners van het complex en de inwoners van Berghem.

De eerste steen is nu gelegd en de streefdatum van de oplevering is over een jaar. De bewoners krijgen voor de zomervakantie de sleutel van hun nieuwe appartement.

eerstesteensofiakraan 2

eerstesteensofiakraan 3

eerstesteensofiakraan 4

 

service 01

Dorpsraad openbare vergaderingen

Maandelijkse (online) openbare vergadering. Meepraten over onderwerpen die in uw dorp spelen.

subsidie

Subsidie aanvraag

Indien u een verzoek heeft voor een subsidie, neem dan contact met ons op

dr leden

Dorpsraad Leden

Klik hier om kennis te maken met onze enthousiaste dorpsraad leden.