Met elkaar, voor elkaar

Welkom op website van de Dorpsraad Berghem.

De dorpsraad is bemand met 6 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zevende lid te verwelkomen. Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. Ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Lang leve Berghem!
Voorzitter, Harmen Snoeijs 06.34188889

                                              Waar kunt u ons vinden? Per mail dorpsraad@berghem.nl (*), facebook/Dorpsraad Berghem en spreek ons maar aan in ons mooie Berghem.

De voet van de elektriciteitskast was in juni gezet aan de Waatselaarstraat. Dat was aan het begin van het project voor zuurstofrijk water in de Bergse vijver! Het bovengedeelte van de kast en de aarding werd in orde gemaakt. Begin juli werd de kabel gelegd door onder andere vrijwilligers van de Bergse vijver en visvereniging HVS Ons Genoegen. Vervolgens is de beluchter geplaatst en de stroom is aangelegd door ondersteuning van Paul Arts, Ferry van Zandvoort, Ronald Ploegmakers en natuurlijk de inzet van de vrijwilligers. De beluchter draait nu eindelijk door de vele inspanning van de gemeente Oss, visvereniging Ons Genoegen, dorpsraad Berghem en de vrijwilligers van dun Bergse vijver.

De visvijver aan de Waatselaarstraat in Berghem wordt al een paar jaar geteisterd door een wildgroei van zogenaamde eendenkroos. Buiten het feit dat vissen hierdoor onmogelijk wordt, is het vooral een gevaar voor het visbestand. Vrijwilligers van visvereniging HSV Ons Genoegen meten regelmatig het zuurstofgehalte. Die moet waarde 6 zijn. Vorig jaar rond deze tijd was het gedaald naar 1,4! Dus alle hens aan dek en moest nogmaals worden ingegrepen bij de visvijver in Berghem.

Met vereende krachten van Gemeente Oss, Waterschap, Dorpsraad Berghem, HSV Ons Genoegen en een flink aantal vrijwilligers werd opnieuw, inmiddels al voor het derde jaar op rij, enkele tonnen eendenkroos verwijderd. Er werd met man en macht gewerkt aan een herstel van de waterkwaliteit. Er werd tijdelijk zuurstofrijk water vanuit de naastliggende wetering in de vijver gepompt. Dat gebeurde met dieselpomp en dat is slecht voor het milieu en kost heel veel geld.

Er moest dus een permanente oplossing voor gevonden worden. Aanleg voor een stroompunt was gewenst voor een elektrische pomp en de beluchter. Dat is gelukt! Er is nu altijd zuurstofrijk water voor dit prachtige stukje Berghemse natuur.

Foto Tiny Mulders

Meer foto's op BELUCHTER DRAAIT DOOR VELE INSPANNINGEN, EINDELIJK ZUURSTOFRIJK WATER IN DE BERGSE VIJVER!

service 01

Dorpsraad openbare vergaderingen

Maandelijkse (online) openbare vergadering. Meepraten over onderwerpen die in uw dorp spelen.

subsidie

Subsidie aanvraag

Indien u een verzoek heeft voor een subsidie, neem dan contact met ons op

dr leden

Dorpsraad Leden

Klik hier om kennis te maken met onze enthousiaste dorpsraad leden.