Met elkaar, voor elkaar

Welkom op website van de Dorpsraad Berghem.

De dorpsraad is bemand met 6 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zevende lid te verwelkomen. Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. Ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Lang leve Berghem!
Voorzitter, Harmen Snoeijs 06.34188889

                                              Waar kunt u ons vinden? Per mail dorpsraad@berghem.nl (*), facebook/Dorpsraad Berghem en spreek ons maar aan in ons mooie Berghem.

Dorpsraad Berghem had afgelopen donderdag de laatste bijeenkomst georganiseerd voor de zomervakantie. In dorpshuis de Berchplaets werden de ontwikkelingen van het nieuwe zwembad besproken. René van Dijk, projectleider van de gemeente Oss, nam de presentatie voor zijn rekening. Hij sprak over het proces tot nu, planning ontwerp en realisatie zwembadgebouw, planning locatie en vervolg betrokkenheid Dorpsraad Berghem. 

De planning van het zwembadgebouw is als volgt:
1. December 2023 gunnig ontwerp en realisatie aan consortium van partijen (architect,aannemer, installateur,enz) op basis van visie, organisatie en financieel kader.
2. Consortium gaat vanaf kwartaal 1 2024 met het ontwerp van het zwembad aan de slag.


3. In die fase omgevingsdialoog over het buitenontwerp, de verkeersafwikkeling en veiligheid vanuit schetsen architect.
4. Het ontwerp verloopt van grof naar fijn. Het jaar 2024 is nodig voor het ontwerpproces. Start bouw is voorzien medio 2025, oplevering begin 2027.

De aanwezigen werden in 3 groepen verdeeld. Ze gingen kijken op welke plaats op het grote perceel het zwembad moest komen te liggen. Ze konden opmerkingen op briefjes schrijven. Vervolgens werd dit nog gezamelijk besproken. De projectleider neemt de input mee en maakt er een verslag van. Ook gaf hij antwoord op de vele vragen vanuit de goedgevulde zaal. 

Het was een hele interessante en nuttige bijeenkomst. De dorpsraad wil op deze manier de bewoners betrekken in het proces van de nieuwbouw van het zwembad. Dorpsraad Berghem organiseert weer een bijeenkomst als er ontwikkelingen zijn van het nieuwe zwembad.

Meer foto's op Interessante bijeenkomst Dorpsraad Berghem over ontwikkelingen nieuwe zwembad

service 01

Dorpsraad openbare vergaderingen

Maandelijkse (online) openbare vergadering. Meepraten over onderwerpen die in uw dorp spelen.

subsidie

Subsidie aanvraag

Indien u een verzoek heeft voor een subsidie, neem dan contact met ons op

dr leden

Dorpsraad Leden

Klik hier om kennis te maken met onze enthousiaste dorpsraad leden.