Met elkaar, voor elkaar

Welkom op website van de Dorpsraad Berghem.

De dorpsraad is bemand met 6 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zevende lid te verwelkomen. Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. Ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Lang leve Berghem!
Voorzitter, Harmen Snoeijs 06.34188889

                                              Waar kunt u ons vinden? Per mail dorpsraad@berghem.nl (*), facebook/Dorpsraad Berghem en spreek ons maar aan in ons mooie Berghem.

Op vrijdag 8 september organiseert Taalnetwerk Oss de kick-off van de Week van Lezen en Schrijven in de Lievekamp. Deze kick-off is bedoeld voor professionals en/of vrijwilligers die te maken hebben (of krijgen) met mensen die onvoldoende basisvaardigheden bezitten. Die ochtend is er onder andere een interactieve theatervoorstelling waarin het herkennen van laaggeletterdheid centraal staat en er aandacht is voor hoe ga je het gesprek vervolgens aan. Ze sluiten in de foyer af met een ontmoetings- en informatiemarkt waarin we met alle partners van het Taalnetwerk laten zien wat er mogelijk is in de gemeente Oss om je basisvaardigheden te versterken. Denk aan smartphone-,
computercursussen, taalcafé, taalmaatje, leeskring, grip op je geld.

 

 

 

 

Wat is een taalnetwerk?

De taalnetwerken zijn opgezet om de samenwerking te versterken tussen organisaties die actief zijn op het gebied van taal en participatie. Taalnetwerk Oss bestaat naast de gemeente als regievoerder, uit de volgende organisaties: ONS welzijn, Koning Willem 1 College, Stichting Lezen & Schrijven, Volksuniversiteit Oss, Leerwerkloket Noordoost-Brabant, Capabel Taal, de bibliotheek/ Informatiepunt Digitale overheid en de vrijwilligers en ervaringsdeskundigen uit deze gemeenten.

LezenenSchrijvenkickoffweek02

service 01

Dorpsraad openbare vergaderingen

Maandelijkse (online) openbare vergadering. Meepraten over onderwerpen die in uw dorp spelen.

subsidie

Subsidie aanvraag

Indien u een verzoek heeft voor een subsidie, neem dan contact met ons op

dr leden

Dorpsraad Leden

Klik hier om kennis te maken met onze enthousiaste dorpsraad leden.