Met elkaar, voor elkaar

Welkom op website van de Dorpsraad Berghem.

De dorpsraad is bemand met 6 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zevende lid te verwelkomen. Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. Ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Lang leve Berghem!
Voorzitter, Harmen Snoeijs 06.34188889

                                              Waar kunt u ons vinden? Per mail dorpsraad@berghem.nl (*), facebook/Dorpsraad Berghem en spreek ons maar aan in ons mooie Berghem.

Op woensdag 8 juni is de volgende openbare vergadering van de Dorpsraad. Graag komt de Dorpsraad in dit moment met de bewoners van Berghem in gesprek over de invulling van een deel van de Spaanderstraatsche Akkers én over welke focuspunten wij in de komende periode (2022- 2026) op ons zouden moeten nemen. Hieronder een uitgebreidere beschrijving.

Spaanderstraatsche Akkers
Op 3 oktober 2018 zijn de Spaanderstraatsche Akkers in de huidige vorm geopend. Echter oogt het vier jaar later niet zoals het indertijd bedoeld was. Het kleurrijke karakter heeft geen vorm gekregen, evenals een aantal bloemrijke
randen en struiken die niet tot uiting zijn gekomen. De Dorpsraad heeft meerdere geluiden ontvangen hierover en is in 2021 hierover in gesprek gegaan met de gemeente om te bespreken wat er mogelijk is om er een prettigere plek van te maken. De gemeente heeft hier goed in meegedacht; er zijn meerdere gesprekken gevoerd met onder andere de architect en gebiedsbeheerder, waaruit een plan is gekomen om de Spaanderstraatsche Akkers te
verfraaiien met beplanting, waarbij het open karakter intact blijft: zie de bijgaande plattegrond.

 Ook is er de mogelijkheid om samen met dorpsgenoten een gedeelte in te vullen, waarbij het ons binnen kaders vrij staat om er een prachtige plek van te maken. Dit gedeelte betreft het stuk grond aan de Osseweg nabij het Sportcentrum. Eerste ideeën zijn al binnengekomen, echter willen we graag zoveel mogelijk mensen bereiken om hier in mee te denken én te helpen onder begeleiding van de gemeente. Een idee dat hier in ieder geval tot uiting zal komen, zal het aanleggen zijn van een permacultuur natuurtuin, naar idee van prijswinnaar én dorpsgenoot Ruud van de Ven. Ook zou het mooi zijn als er wat spelaanleiding voor kinderen zou kunnen komen, of andersoortige ideeën.

Op 8 juni willen we hier al schetsend en ideevormend met elkaar een eerste invulling aan geven, waarna we in juli nog een keer met een groep toewerken naar een definitief ontwerp. In september/oktober is het de bedoeling om het daadwerkelijk te gaan realiseren. Helpen jullie mee?

Focuspunten 2022-2026 voor de Dorpsraad
De hernieuwde Dorpsraad wil graag samen met de dorpsbewoners stilstaan bij belangrijke thema’s waar we ons op moeten focussen in de komende periode 2022-2026. In de openbare vergadering
halen we graag op waar volgens jullie nu echt aandacht naar moet uitgaan. Is het de inrichting van een levendiger centrum? Is het meer groen in de wijken? Meer aandacht voor sport- en
spelplaatsen? Ons richten op meer voorzieningen voor jeugdigen of juist ouderen? Openbaar vervoer verbeteren? Of juist meer actie op het terugdringen van eenzaamheid?

We horen graag van jullie wat er speelt in jullie buurt, of in jullie omgeving. Ook hier wordt ruimte voor gemaakt in de openbare vergadering van 8 juni aanstaande.

We hopen jullie allen te ontmoeten op de openbare vergadering op 8 juni om 19.30u in de Berchplaets. De agenda is als volgt:
1. Opening
2. Mededelingen
3. Gesprekstafels/ontwerptafels:
a. Spaanderstraatsche Akkers
b. Focuspunten 2022-2026 Fysieke Ruimte
c. Focuspunten 2022-2026 Sociaal & Veiligheid
4. Rondvraag
5. Sluiting

Na afloop is er alle gelegenheid om informeel met elkaar door te praten onder het genot van een drankje.

Graag wil de dorpsraad weten of u mee wil denken van bovengenoemde en of u in de openbare vergadering op woensdag 8 juni aanwezig wilt zijn. Dit kunt u doen om een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

service 01

Dorpsraad openbare vergaderingen

Maandelijkse (online) openbare vergadering. Meepraten over onderwerpen die in uw dorp spelen.

subsidie

Subsidie aanvraag

Indien u een verzoek heeft voor een subsidie, neem dan contact met ons op

dr leden

Dorpsraad Leden

Klik hier om kennis te maken met onze enthousiaste dorpsraad leden.