Afgelopen dinsdag 26 januari zijn omwonenden en belanghebbenden geïnformeerd over de ontwikkelingen op en rondom het Bergse Veld. Zij hebben informatie ontvangen over: het ontwerp van bouwcombinatie Muller Wagemakers, het locatieprofiel (onderdeel van het evenementenbeleid) en de inrichting van het Bergse Veld. Aan hen is gevraagd mee te denken en te praten over deze onderwerpen, omdat dit hen direct raakt. Maar mogelijk heeft u voor ons als inwoner van Berghem nog ideeën of tips over deze onderwerpen. Dan horen wij dat graag van u.

De bijeenkomst was online. De presentaties zijn terug te kijken op  www.levenophetbergseveld.nl

Denkt u ook mee?

Heeft u na het zien van de presentaties, ideeën, vragen of zorgen over één van de drie onderwerpen? Neem dan voor 10 februari contact op met de dorpsraad via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Uw vragen en inbreng nemen wij daarna mee in de verdere uitwerking van de plannen. Eind februari, begin maart informeren wij u weer verder.

Bouwplan Combinatie Muller Wagemakers

In november won Combinatie Muller Wagemakers de prijsvraag Bergse Veld. Dit betekent dat zij het appartementengebouw aan het Bergse Veld (terrein achter de Berchplaets) in Berghem gaan bouwen. In het appartementengebouw komen 12 sociale huurappartementen, 14 middeldure huurappartementen en 14 koopappartementen. Het gebouw is 3 lagen hoog. Met dit plan, blijft er op het Bergse Veld ook meer ruimte over voor evenementen. Combinatie Muller Wagemakers heeft nu een voorlopig ontwerp gemaakt. Zij gaat dit voorlopig ontwerp verder uitwerken. Met het definitieve ontwerp vragen zij straks een omgevingsvergunning aan. Ook passen we het bestemmingsplan aan. Als alles voorspoedig verloopt, kan in het voorjaar van 2022 gestart worden met de bouw.

 

Vragen?
Heeft u vragen over de plannen rond het Bergse Veld? Neem dan contact op met mevrouw A. Zaadnoordijk, projectleider bij de gemeente Oss, via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..