Donderdag 20 oktober gaat weer de eerste keer na de zomervakantie buurtpreventie in Berghem van start. Dat is wel noodzakelijk voor het komende donkere winterseizoen. Maar hoe gaat een en ander in zijn werk? Gedurende anderhalf uur wordt er gecontroleerd op niet afgesloten auto’s,- poorten, - fietsen en waar mogelijk, wordt er contact gelegd met bewoners. Dit alles gebeurt meestal onder begeleiding van de wijkagenten van de politie. Deze buurtpreventie is in goede handen bij een werkgroep, ondersteund door dorpsraad Berghem.

Men kan echt nog veel meer vrijwilligers gebruiken, zodat een grote groep gevormd kan worden en men ook niet iedere maand opgeroepen wordt. Dus.. staat veiligheid van het dorp bij u hoog in het vaandel, geef u dan op voor de buurtpreventie. Gedurende de wintermaanden wordt er één keer per maand gelopen en in de rest van het jaar steekproefsgewijs.

Vooral de eerste keer, is het toch wel een aparte ervaring. Niemand loopt alleen; een groep vrijwilligers waaiert uit in een straat en gaat de deuren en auto’s langs. Voetjes met tekst, waarop staat wat er aangetroffen is, worden verspreid. Men gaat niet de achtertuinen in, de privacy is gewaarborgd. Dit is echt voorbehouden aan de politie. Gewapend met een zaklantaarn doorkruist men in anderhalf uur best een flink gedeelte van Berghem. Iedere avond komt een andere wijk aan de orde, zodat op een gegeven moment heel Berghem aan de beurt is geweest.

U kunt zich aanmelden via e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefonisch via het nummer: 0631037511.
Hopelijk tot ziens op één van de avonden!

De volgende buurtpreventie-avonden zijn op:

- Woensdag 16 november
- Donderdag 15 december