De dorpsraad is na de installatie voorlopig bemand met 5 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zesde en zevende lid te verwelkomen. Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. De Dorpsraad hoopt dat u als inwoners van Berghem deze site gaat gebruiken om het laatste nieuws terug te vinden waar de Dorpsraad mee bezig is, alsmede de juiste weg te vinden indien u vragen hebt of ons ergens voor wilt benaderen. Ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Voorzitter, Harmen Snoeijs

Imker Kees Govers heeft Tiny Mulders en Harold Mazen van dorpsraad Berghem en de nieuwe leden van Bijenvereniging Sint Ambrosius Sharon en Monique uitgenodigd bij de bijenkast in 'bruisend hart van Berghem'. Ze gingen namelijk het 'Bijenhotel' leeggemaken en kijken of ze de nieuwe koningin konden zien. De bijen waren de laatste weken heel productief geweest, er werd ongeveer tussen de 10 a 12 kilo honing uit de bijenkast gehaald. Dit is de opbrengst in het voorjaar. In de zomer haalt de imker nog een keer zo'n 15 kg honing er uit. Een prachtig resultaat! Maar tussen de 35.000 en 50.000 bijen kon het gezelschap helaas geen nieuwe koningin bespeuren. Misschien zien ze haar de volgende keer?

De bijenkast staat sinds eind juni 2021 op het dak van de Berchplaets. Dit is een initiatief van Dorpsraad Berghem samen met de Berchplaets. Dorpsraad Berghem vond het plaatsen van een bijenkast een mooi idee met twee

gedachten. De bijen bestuiven de bloemen wat goed is voor de natuur en tegelijktijd is de bijenkast een educatief project. De bijenkast staat buiten op de dak. Kinderen en volwassenen kunnen op de 1e verdieping door het glas heen de bijenkast met al de ijverige bijen bekijken. Op het raam heeft Dorpsraad Berghem en bijenhoudersvereniging St. Ambrosius een poster neergehangen van 'het leven van de Honingbij'.

Hierop is alle info van de honingbij te lezen.

Imker Kees Govers

bijenkast 01