De dorpsraad is na de installatie voorlopig bemand met 5 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zesde en zevende lid te verwelkomen. Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. De Dorpsraad hoopt dat u als inwoners van Berghem deze site gaat gebruiken om het laatste nieuws terug te vinden waar de Dorpsraad mee bezig is, alsmede de juiste weg te vinden indien u vragen hebt of ons ergens voor wilt benaderen. Ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Voorzitter, Harmen Snoeijs

Op donderdag 19 mei was het dan zo ver: de JOP (Jeugd Ontmoetingsplek) Piekenhoef is verwijderd. De jeugd van Piekenhoef heeft elkaar hier jarenlang kunnen ontmoeten en zijn.

Doordat de woningen nabij de JOP werden gerealiseerd veranderde de situatie voor meerdere partijen. In samenspraak met de buurt, jeugdwerker, politie, BOA’s, straatcoaches, dorpsraad, de jongeren en gemeente is besloten de JOP te verwijderen.

Er zal nog nader worden gekeken naar de nieuwe invulling van deze plek in samenspraak met de buurt, gemeente en dorpsraad.

joppiekenhoefsloop 1

joppiekenhoefsloop 2