De dorpsraad is na een lange tijd weer volledig bemand met 7 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. De Dorpsraad hoopt dat u als inwoners van Berghem deze site gaat gebruiken om het laatste nieuws terug te vinden waar de Dorpsraad mee bezig is, alsmede de juiste weg te vinden indien u vragen hebt of ons ergens voor wilt benaderen. Ook via Facebook en Instagram zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Voorzitter, Ad Verhagen

Bergse Veld

In december besloot het college van B&W tot aanpassing van het woningbouwprogramma op het Bergse Veld (locatie achter de Berchplaets) in Berghem. Er komt nu één gebouw met circa 36 appartementen. Het gebouw is maximaal 3 verdiepingen hoog. Dit aangepaste plan zorgt ervoor dat er meer sociale huurwoningen komen, en dat er meer ruimte voor evenementen over blijft.

Verkoop

De gemeente gaat de grond voor dit appartementengebouw verkopen. Hiervoor is een prijsvraag uitgeschreven. Drie partijen doen hier aan mee. Iedere partij heeft een ontwerp voor het appartementengebouw gemaakt.

Nieuwsgierig?

Bent u nieuwsgierig hoe deze ontwerpen er uitzien en wilt u uw mening geven? Of heeft u vragen?

Lees en kijk dan verder.

Tot 23 juni, 17.00 uur kunt u uw reactie mailen naar de dorpsraad: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar de projectleider mevrouw Zaadnoordijk via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hoe gaan we verder?

De beoordelingscommissie kiest op 24 juni één van de drie ontwerpen. In de beoordelingscommissie zitten twee leden van de dorpsraad, een lid van de commissie Ruimtelijke kwaliteit, en vanuit de gemeente Oss: de projectleider, de regisseur evenementen, beleidsmedewerker duurzaamheid en de stedenbouwkundige.

De binnengekomen reacties neemt de beoordelingscommissie mee in haar keuze. De keuze van de beoordelingscommissie leggen we voor aan het college van B&W. We verwachten dat het college begin juli een besluit neemt.

De geselecteerde partij krijgt een overeenkomst aangeboden. De partij gaat daarna aan de slag om het ontwerp verder uit te werken. Ook het bestemmingsplan passen we aan. Start bouw waarschijnlijk volgend jaar.

Bekijk de 3 PRESENTATIES hieronder:

Bekijk de presentatie Leven op het Bergse veld

Bekijk de presentatie De Eendracht