Voortgang Bergse Veld

In december besloot het college tot aanpassing van het woningbouwprogramma op het Bergse Veld (locatie achter de Berchplaets). Er komt nu een appartementengebouw met circa 36 appartementen, waarvan er 12 sociale huurappartementen zijn. Het gebouw is maximaal 3 verdiepingen hoog. Dit aangepaste plan zorgt ervoor dat er meer sociale huurwoningen komen, en dat er meer ruimte voor evenementen over blijft.

Verkoop:

De gemeente gaat de grond verkopen. Hiervoor is een prijsvraag uitgeschreven. Drie partijen doen hier aan mee. Iedere partij maakt een ontwerp voor het appartementengebouw, en doet een bod op de grond. 

Beoordelingscommissie:

De beoordelingscommissie selecteert een van de drie partijen. Zij selecteert op prijs en kwaliteit.

In de beoordelingscommissie zitten twee leden van de dorpsraad, een lid van de commissie Ruimtelijke kwaliteit,

en vanuit de gemeente Oss: de projectleider, de regisseur evenementen, beleidsmedewerker duurzaamheid en de stedenbouwkundige.

Omwonenden:

Direct omwonenden van het Bergse Veld worden binnenkort per brief uitgenodigd om de ontwerpen te bekijken. En hun reactie op de ontwerpen te geven.

De ontwerpen komen ongeveer 19 juni, ook op deze website te staan. Zo kunt u deze ontwerpen ook bekijken, en uw reactie aan dorpsraad of projectleider doorgeven.

De beoordelingscommissie neemt de ontvangen reacties mee in haar beoordeling.

Hoe verder?

De partij die wint, krijgt een koopovereenkomst aangeboden. Het ontwerp wordt verder uitgewerkt en het bestemmingsplan aangepast.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de projectleider Anne Zaadnoordijk via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Publicatie Gemeente Oss

Deze crisis levert voor veel mensen ook extra geldproblemen op. Op onze site kun je zien waar inwoners terecht kunnen voor vragen en hulp.

https://www.oss.nl/Tonen-op-pagina-standaard/geldproblemen_door_het_coronavirus.htm

Met vriendelijke groet,

Gemeente Oss

20190401 DR 2

centrumplanPresentatie centrumplan Berghem concept Bekijk de presentatie

PERSBERICHT

Oss, 28 januari 2020

Informatieavond Buitenspeeldag 18 februari 2020

Ook dit jaar mogen kinderen weer voor een middag veilig op straat spelen. Dit kan op de Landelijke Buitenspeeldag. Op dinsdag 18februari is er een informatieavond over de Buitenspeeldag het Anton Jurgenshuis, Schadewijkstraat 6, in Oss. De avond is bedoeld voor iedereen die een Buitenspeeldag wil organiseren.

Op woensdag 10 juni is het Landelijke Buitenspeeldag. Ook in de hele gemeente Oss. Tijdens deze dag worden in heel Nederland straten afgesloten voor het verkeer. Kinderen krijgen zo een echte speelstraat. Tevens is deze dag ook een protest tegen de gevaren in het verkeer die de kinderen in hun bewegingsvrijheid beperken. Zo is de Buitenspeeldag naast één groot kinderfeest ook een actiedag voor een veilig en kindvriendelijk verkeer. 

Op dinsdag 18 februari organiseert ONS welzijn een informatieavond over de Buitenspeeldag in het Anton Jurgenshuis bij ONS welzijn, Schadewijkstraat 6 te Oss (savonds is hier gratis parkeren.

De informatieavond begint om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.30 uur. Tijdens deze avond zal informatie gegeven worden over de vergunningaanvraag, de verzekering en kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Mocht u samen met bewoners uit uw straat dit jaar mee willen doen, dan bent u van harte uitgenodigd voor deze avond. 

Indien u naar de informatieavond wilt komen en ons dit tijdig mededeelt, sturen wij u reeds vóór deze avond, informatie en het vergunningsaanvraagformulier toe. U kunt dit formulier dan ingevuld meenemen en inleveren. De groepen die vorig jaar hebben meegedaan ontvangen automatisch een uitnodiging en vergunningaanvraagformulier. Aanvraagformulieren voor de buitenspeeldag kunnen ook worden gedownload via de website van ONS welzijn. www.ons-welzijn.nl

De Landelijke Buitenspeeldag wordt in de gemeente Oss georganiseerd door vele straatcomités, in samenwerking met de wijkstichtingen, de gemeente en ONS welzijn, in totaal doen een kleine honderd straten mee. ONS welzijn coördineert de vergunningaanvraag, verzorgt de algemene informatievoorziening naar betrokkenen, verzorgt de publiciteit en ondersteunt, middels de sociaal werkers, de straatcomités in wijken en kernen. 

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u contact opnemen met Leontine Jansen of Peter van der Poort, per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 088-3742525  

Wij hopen u te mogen begroeten om samen met u een heel leuke buitenspeeldag te organiseren op woensdagmiddag 10 juni 2019!